BLOG

23

August

Tehnologia Shingled

Tehnologia Shingled de la Tongwei

Tehnologia Shingled, dezvoltată de Tongwei, se face remarcată în industria panourilor solare, reprezentând un salt semnificativ în ceea ce privește eficiența și performanța panourilor solare.

Tongwei solar

Din 2006, Tongwei a intrat pe piața fotovoltaică, devenind cel mai mare producător de celule de siliciu cristalin din lume, iar reputația calității celulelor solare Tongwei s-a răspândit pe plan global. Compania a devenit lider în producția de celule solare, cu capacitatea cea mai mare. În 2022, producția de celule a depășit 70GW, consolidând poziția sa de lider mondial în domeniul celulelor solare din siliciu cristalin.

De asemenea, Tongwei Solar este principalul furnizor de chip-uri pentru panouri și este pionieră în tehnologia Shingled.

Tehnologia Shingled

Tehnologia Shingled, cunoscută și sub numele de tehnologia celulelor solare Shingled, reprezintă o revoluție în industria energiei solare, cu scopul de a îmbunătăți eficiența și performanța panourilor fotovoltaice.

Aceasta constă în asamblarea celulelor solare pe panourile fotovoltaice, fără a necesita sudură și cu bare colectoare ascunse sub fotocelule, fără a fi vizibile. Datorită caracteristicilor sale tehnice remarcabile și a esteticii sale distincte, similară șindrilor de acoperiș, această abordare reprezintă o inovație semnificativă în domeniul energiei solare.

Astfel, panourile solare Shingled aduc o îmbunătățire semnificativă în eficiența conversiei luminii solare în energie electrică, deschizând astfel calea către panouri solare cu o eficiență și mai mare din punct de vedere energetic.

Beneficiile Tehnologiei Shingled

Optimizarea eficienței: Tehnologia Shingled permite dispunerea mai multor celule solare pe suprafața panoului, ceea ce facilitează captarea unei cantități mai mari de energie solară și crește eficiența conversiei acesteia în energie electrică.

Minimizarea redundanței: În situația în care o celulă solară nu funcționează corespunzător, celulele învecinate rămân funcționale, diminuând astfel impactul defecțiunii asupra întregului panou.

Minimizarea pierderilor cauzate de umbră: Datorită dimensiunilor mai mari ale celulelor Shingled, pierderile de energie cauzate de umbrele create de grilă sau de contactele dintre celule sunt mai mici.

Performanță îmbunătățită la temperaturi înalte: Datorită configurației lor speciale, celulele Shingled sunt mai puțin susceptibile la impactul temperaturilor ridicate, ceea ce duce la o performanță superioară în medii cu temperaturi înalte.

Durabilitate: Marginile suprapuse ale celulelor solare în tehnologia Shingled asigură o rezistență sporită la condiții meteorologice extreme, cum ar fi vântul puternic sau grindina.

Amplificarea densității de putere: Tehnologia Shingled facilitează creșterea densității de putere a panourilor solare, adică acestea pot produce mai multă energie electrică pe unitatea de suprafață.

Estetică îmbunătățită: Tehnologia Shingled aduce o flexibilitate crescută în designul panourilor solare, făcându-le mai ușor de integrat în arhitectura clădirilor și în peisajul urban.

Evoluție continuă a tehnologiei: Cercetătorii și producătorii continuă să dezvolte și să optimizeze tehnologia Shingled pentru a atinge performanțe și eficiențe îmbunătățite.